SZABÁLYZAT

1.Az online teljesítés nevezéshez kötött! Kötelező felhasználó és esemény regisztráció után lehet elindulni.
2.Az online események teljesítése ingyenes! Nincs nevezési díj, nincs személyzet, nincs ellátás! Díjazás: letölthető oklevél!
3.A Bükk 900-as csúcsai online mozgalom teljesítői jogosultak a hagyományos mozgalom díjazására térítés ellenében. Kapcsolat: Nagy Lajos
4.12 éven aluliak nem indulhatnak. 18 év alatti csak nagykorú kíséretében indulhat.
5.Az induló tudomásul veszi, hogy a váratlan helyzeteket magának kell megoldania, külső segítségre nem számíthat. Az optimális útvonal közelében vízvételi lehetőség nincs!
6.A teljesítendő esemény típusát az indulási szándék regisztrálásánál kell kiválasztani. Ennek módosítása utólag nem lehetséges.
7.Az indulási szándék regisztrálása után 14 napon belül meg kell kezdeni az eseményt, különben a nevezés törlésre kerül.
8.A Dupla, Tripla, Ultra és Ultra Beast távokon a legkorábbi indulási lehetőség az esemény regisztráció után egy héttel van, onnan számítva 7 nap áll rendelkezésre indulni.
9.A csúcsokat tetszőleges útvonalon és sorrendben lehet felkeresni.
10.A fokozottan védett területen levő csúcsokat csak turistaúton szabad megközelíteni! ( Istállós-kő, Tar-kő )
11.GPS, kísérő használata megengedett.
12.A csúcsokon 2 féle igazolási mód lehetséges: QR kód leolvasás (+ web-link megnyitása), vagy a GPS pozíció ellenőrzése az esemény oldalon lévő gombbal.
13.Sikeres teljesítésnek minősül, ha a résztvevő a megadott szintidőn belül felkeresi az összes csúcsot és regisztrálja azokat QR kóddal vagy GPS pozíció ellenőrzéssel. A teljesítés feltétele a rajt/cél kód regisztrálása is!
14.Sikertelen teljesítés esetén az eredmények között megjelenik: „feladta” vagy a „szintidőn túl” megjegyzés.
15.A szervezők az útvonalon bárhol ellenőrizhetik az indulót.
16.Szándékos csalás esetén a teljesítőt örökre kizárjuk, eredményét töröljük.
17.Aki a teljesítést menet közben feladja, köteles a szervezőket a legrövidebb időn belül értesíteni (telefonon, sms-ben, vagy a célkód háromszor egymás után való leolvasásával).
18.Adatkezelés: a regisztrációnál megadott adatokat nem adjuk ki harmadik félnek. Az adatokat bizalmasan kezeljük, csak az eseménnyel kapcsolatban használjuk fel.
19.A nevezéssel minden induló elfogadja a szabályzatban foglaltakat. Ezzel elismeri, hogy mindenki a saját felelősségére indul, egészségi állapota megfelel a részvételhez. Elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők a túrán bekövetkezett belesetért a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, bármilyen sérülésért nem felelnek, a teljesítés alatt bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetőek.
20.Az erdőben és az erdészet tulajdonában levő létesítményekben (például kerítés) kárt okozni, az erdőben szemetelni szigorúan tilos! Légy méltó önmagadhoz, védd a természetet és turista-értékeinket!

Felhasznált források:
www.fsz.bme.hu/mtsz/jelvszer/bukk900.htm
www.verkor.hu
bnpi.hu